Force Now!
Cross-Functional Gym

Ninja Warrior felkészítő edzés

Ninja Warrior felkészítő edzés


A világszerte népszerű, Amerikában már évtizedes múlttal rendelkező Ninja Warrior tv-show, vagyis inkább a mögötte álló, igen magas szintű sportteljesítmény a mozgáskultúra új távlatait nyitotta meg. Persze tv-ben látható show, a teljesítménnyel egyáltalán nem összefüggő csillogás, a lángcsóvák, medencék, stb... csak a jéghegy csúcsát jelentik, ez “A” show-business.
Azonban az eredeti szándéktól szinte függetlenül (vagy éppen azért, mert a tv-ben látva fiatalok százezrei akartak ilyet csinálni) a Ninja Obstacle Training, azaz Nindzsa Akadályedzés mára szinte már önálló sportággá nőtte ki magát. És ezt a rendkívül összetett gyakorlatokból, mozgássorokból álló sportot a mindennapokban edzőtermekben gyakorolják a jövendő versenyzők, vagy akik el szeretnék sajátítani egyes elemeit. (Logikus: nem állnak rendelkezésre a tv-show külsőségeinek megfelelő létesítményeket, azokat csak a forgatás néhány napjára állítják fel...)

Főleg Amerikában, de világszerte is egyre inkább speciális, erre kialakított felszereltségű edzőtermek százaiban rengetegen gyakorolnak különböző szinteken. A National Ninja League például rendszeresen rendez versenyeket, ahol kiválasztódnak azok, akik majd akár a nagydöntőbe is eljuthatnak.
Persze nem akármilyen edzőterem alkalmas erre, főleg nem a szokványos, testépítő-aerobik jellegűek.


Mik egy ideális nindzsa edzőterem jellemzői?

  • biztonságos körülmények
  • nagy belmagasság (6m+) szükséges
  • kialakított nindzsa akadályok, pl. Jumping Spider, Salmon Ladder, Floating Doors, Wharped Wall, Peg-board, stb... (sajnos a lehetséges variációk száma a végtelenhez tendál...)
  • minél több parkour, free running jellegű elem legyen végezhető
  • falmászó, sziklamászó jellegű gyakorlatokra legyen alkalmas
  • “trambulin park” (na ez sajnos nálunk nem fér el...)
  • legyenek jó edzők
  • legyen olyan felszereltség, amely szükség esetén az erőt, állóképességet képes fejleszteni

Őszinte szó: A Force Now! Cross-Functional Gym SEM az ideális nindzsa edzőterem, főként helykorlátok miatt. De tudomásunk szerint nem igen van más edzőterem hazánkban, amely EZT a felszereltséget elérné.
Nagy belmagasságú termünkben kb. 15 nindzsa akadály már kialakításra került, ezekkel-ezeken hosszú ideig lehet edzeni, és mi közben folyamatosan új akadályokat alakítunk ki. Még a teremben űzhető parkour-free running jellegű gyakorlatok száma is végtelen nagy, de azért ezekből is fogunk tudni 8-10 elemet beiktatni edzéseinkbe, ahogyan falmászó felület is kialakításra kerül a közeljövőben.
Nagy erősségünk a funkcionális erő fejlesztésére alkalmas felépítésünk. A kezdő Ninja Warrior-ok számára biztosan szükséges erőnléti és street workout edzéseinket hazánk talán legjobban felszerelt cross-funkcionális felszereltségével biztosítjuk.
Edzőink a hazai street-workout nagyágyúi, a Bartendaz - csapat tagjai, amely sportág számos ponton kapcsolódik a Ninja Warrior kihívásaihoz.

Összességében elmondhatjuk, hogy a hazai piacon egyedülálló lehetőségink vannak, akik nálunk edzenek, számos olyan kihívással tudnak szembesülni, amelyekhez hasonlóval a következő években esetleg a tv-show válogatóján is szembesülhetnek. A legjobbak egy-két év múlva akár a képernyőn is bemutathatják tudásukat.

Ha pedig valaki nem erre tör, akkor is egy kiváló, testi és lelki erőt, ügyességet, erőt, koncentrációt fejlesztő edzésen vehet részt.ÓRAREND

Jelentkezz be most, várunk Téged is Ninja Warrior edzésünkre mihamarabb!
+36-1-789-5396

Force Now!
Cross-Functional Gym

Nyitvatartás

Hétfő 7.00 - 21.00
Kedd 7.00 - 21.00
Szerda 7.00 - 21.00
Csütörtök 7.00 - 21.00
Péntek 7.00 - 21.00
Szombat 8.00 - 20.00
Vasárnap
Október 22-ig

ZÁRVA
Vasárnap
Október 29-től
8.00 - 20.00

 Írjon nekünk!

 
   
 
Küldés