Force Now!
Cross-Functional Gym

Cross Tréning edzés úszóknak, avagy nyári szünet után egyből a mély vízbe…

Kaszás Ferenc K1 világbajnok edzőnk vezetésével, bemutató funkcionális edzést tartottunk a DMTK úszószakosztály válogatott úszói részére. Az edzésen részt vettek:

Cross Tréning edzés úszóknak, avagy nyári szünet után egyből a mély vízbe…
  • Kis Gergő - Országos Bajnok, Európa-bajnok, Olimpikon
  • Szilágyi Nikolett - Országos bajnok, válogatott kerettag
  • Tekauer Márk - Országos Bajnok, Ifjúsági Világbajnoki 7. helyezett, válogatott kerettag
  • Kurdi Zsófia - Országos Bajnok, válogatott kerettag
  • Szőke Viktória - Országos Bajnok, válogatott kerettag
  • Juhász-Dóra Richárd - Országos Bajnok, válogatott kerettag
  • Lőrinczi György - Vezetőedző

Az utóbbi időben az úszók szárazföldi felkészülésének is elengedhetetlen részévé vált, az erő- alapállóképesség fejlesztő cross tréning köredzés. Az őszi erő- alapállóképesség megszerzéséhez, a kitűnően felszerelt edzőtermünkben minden szükséges feltétel adott, hogy a közelgő Országos Bajnokságra a formába hozásuk megfelelő legyen.

Bár még fiatalok, de elszántságukkal, kitartásukkal már többünk példaképei lehetnek. Ezt az edzésen is bizonyították. Rövid ismerkedést követően rögtön neki is álltak a bemelegítésnek, majd egy gyors váltásokkal tarkított köredzésnek. A gyakorlatokhoz a terem cross-funkcionális állványa adta az alapot. Húzódzkodás, tolódzkodás, felugrás, guggolás, sling tréning, medichinlabda célba dobás, is szerepelt a repertoárban. Később a függeszkedve mászás tette próbára a sportolókat, majd futás a futógépen, evezés, Battle rope (kötélrázás), ugrókötelezés és négyütemű fekvőtámasz következett.

Bizton állíthatjuk, a versenyzők megkedvelték : masszív, akár 5-6 ember folyamatos, együttes edzésére is alkalmas edzőállomásunkat. XSPT 1000C futópadunkat, mely szabadalmazott innováción alapuló íves formatervezésének köszönhetően kiválóan illeszkedik lépésmechanizmusunkhoz, segíti a gördülő futástechnika alkalmazását, kíméli az ízületeket, javítja a teljesítményt. Concept2 D evezőgépet, mely a világ talán legismertebb evezőgépe, ami légellenállást használ terhelésként.
A gyakorlatban is bizonyították, hogy nagy célokra törő sportolók kiváló sportszerei lehetnek!

Bónuszként egy kis „levezetés” a színpadon, hogy ne árválkodjanak a kettlebellek sem. Ennél a gyakorlatnál is fontos, hogy amíg nincs meg a mozgás pontos rögzülése, lehetőleg alacsony vagy közepes súllyal szabad az edzést végezni.
A jó kis edzést statikus hasizomgyakorlatok zárták, majd a fáradt, de elégedett csapat összeállt a csoportképhez.

Így zárult a Force Now! Cross-Functional Gym és a DMTK válogatott úszóinak közös szárazföldi edzése!
Reméljük mindenki jól érezte magát! Érjetek el további sok sikert a sportban!

Visszavárunk Titeket!
Force Now! Cross-Funcional Gym csapata


"Szeptember 28-án a DMTK úszószakosztályának korosztályos válogatott versenyzői erőnléti edzésen vettek részt a 14. kerületben található Force Now! Cross-Functional Gym-ben. Az edzés időtartama 75 perc volt. Rendkívül profi és felkészült szakember segítségével sportolóink a számukra hasznos úszás-specifikus gyakorlatsorokat tanulhattak meg, melyeket a felkészülés további szakaszaiban hasznosítani is fogunk a sikeresebb eredmények érdekében. A training köredzés szerűen zajlott főleg saját testsúlyos gyakorlatokkal. Az úszó-izomzat fejlesztése volt előtérben egy kis állóképességjavítással ötvözve. A rögtönzött "Street Workout" pályán rótt körök (minden izomcsoportra), ugrálókötelezéssel, ketlebell es planking kombinációval rendesen megmozgattak, egészen a 11 éves "csodaúszó" Juhász-Dóra Richárdon keresztül a 4. Olimpiáját is megjárt Európa-bajnok Kis Gergőig. Rendkívül pontos és precíz bemelegítő és levezető gyakorlatsorok nyitották illetve fejezték be az edzést a sérülések elkerülése végett. A hely tulajdonosa jóvoltából a trainingen elvesztett ásványi anyagokat jóminőségű Scitec termékkel pótolhattuk 100 százalékos protein shake formájában.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki profi szinten űzi az élsportot vagy csak saját magát szeretné egy egészségesebb "jobb bőrbe" hozni. A személyzet rendkívül készséges és segítőkész volt! Egy élmény volt mindannyiunk számára!"
Lőrinczi György - DMTK, úszószakosztály-Vezetőedző

Gyere és jelentkezz be most!
Várunk!
+36 (1) 789-5396
http://www.forcenow.hu/orarend