Force Now!
Cross-Functional Gym

Hogyan érj célt, ha kerek fenékre vágysz!


Hogyan érj célt, ha kerek fenékre vágysz!


„Nem edzek nagy súlyokkal, mert félek túl izmos leszek.” Sajnos még ma is gyakran hallani ezt a mondatot a nők szájából.

Ez egy hatalmas tévhit. Sokan azt gondolják, hogy a nagy súlyos, alacsony ismétlésszámmal végzett edzésektől hatalmas, férfias izmok épülnek, míg a kisebb súllyal végzett állóképességi edzésekkel tónusos, formás, kisebb izmok. Szögezzük le! Egy nő nem lehet túl izmos pusztán a nagy súlyoktól!! Naturál sportolóként semmiképpen sem (másképp az már más kérdés). A női hormonrendszer miatt ez nem lehetséges, ugyanis az egyik olyan hormonból, ami az izomépítésért felelős, a tesztoszteronból nekünk kevesebb van. Pontosabban a nők tesztoszteron szintje 1/3-a a férfiakénak.

Sok férfi társunk is szenved attól, hogy nem képes az áhított izomtömeg felépítésére. Akkor neked nőként ez vajon mennyire mehet könnyedén?!

Ha egy nő szálkásabb, izmosabb testet szeretne, akkor bizony neki is izmokat kell építenie, ezt pedig nemtől függetlenül kemény munkával, a progresszív, egyre nagyobb súlyokkal végzett edzéssel érhető el a „leggyorsabban”. A fizikum kialakításában pedig a táplálkozásnak lesz nagy szerepe, de ez már egy másik téma.

Sokaknak az erőemelésről hatalmas, ormótlan izmokkal rendelkező, szőrős üvöltöző férfiak jutnak az eszükbe. Pedig manapság egyre divatosabb a nők körében is ez a sport.

Ez a sportág 3 versenygyakorlatból áll, ez pedig a guggolás, fekvenyomás és felhúzás. Ezekben kell a lehető legnagyobb súlyt maximális erőfeszítéssel leküzdeni.

Ha láttál már versenyt bizonyára ijesztőnek találtad és szörnyülködve könyvelted el magadban, hogy Te erre nem lennél képes és amúgy sem szeretnél úgy kinézni.

Ez a sport másról szól. Itt a „Power” a lényeg, de nem kell feltétlen versenyzésre gondolni, hiszen aki kondizni kezd sem gondol egyből a színpadra. Hobbi sportolóként is hatalmasat profitálhatsz, ha erőemelő edzésekbe kezdesz.

Hatalmas edzésmunka van egy-egy max teljesítmény mögött. Az alapozás időszakában kőkemény munka van. A 3 gyakorlat szinte az egész tested izomzatát igénybe veszi és számos testépítésben használt gyakorlattal van kiegészítve az edzésprogram. Találkozhatsz többek között bolgár-guggolással, román felhúzással, katonai nyomással és húzódzkodással, na meg a magas ismétlésszámmal is!

Mint az már fentebb írtam nem leszel hatalmas, férfias a súlyoktól. DE! a megfelelő terheléssel (és helyes technikával) végzett alapgyakorlatoktól izmosabb lehetsz és ha a táplálkozásod is rendben van a testeden azt a pozitív változást fogod megfigyelni amire a Smith keretben való guggolás és a taposógépen töltött órák során csak álmodtál.

Kérd hozzáértő edző segítségét a technika helyes megtanulásában és a táplálkozási terved kialakításában! Tedd magad oda minden edzésen! Használj súlyokat! Étkezz tisztán és célodnak megfelelően!

Garantálom, hogy a tested meg fogja hálálni! ;)

Edzésre fel!


Hogyan érj célt, ha kerek fenékre vágysz!


ÓRAREND

Jelentkezz be most, várunk Téged mihamarabb!
+36-1-789-5396

Force Now!
Cross-Functional Gym