Force Now!
Cross-Functional Gym

Kemény edzések, óriási érdeklődés a FitBalance-on!Talán a fenti mondatok fejezik ki legjobban az először 2006-ban megrendezett, idén 22. alkalmát ünneplő FitBalance-ot.

2016. május 1., az Aréna környékén már korán reggel megteltek a parkolók.
A bejáratánál kígyózó sorokban álltak a sportfelszerelésbe öltözött, polifoam-ot és sporttáskát cipelő, edzeni vágyó emberek, fiatalabbak és idősebbek, nők és férfiak egyaránt, hogy részt vegyenek az ország egyik legfittebb napján.
Jó volt látni, hogy a hölgyek mellett egyre több pasi is felismeri a rendezvény sportértékét, így évről-évre többen keresik fel a FitBalance-ot.

FitBalance 2016 - Hatalmas siker
A lényeg, hogy együtt, több százan, több ezren egy helyen sportolhassunk, hiszen ez a fajta együttlét hatalmas energiákat tud megmozgatni, felszabadítani. Rengeteg élménnyel és motivációval tud szolgálni, így építve az embert testileg-lelkileg.

A FitBalance-on több színpadon, sok kiállítóval ismerkedhettek meg a látogatók.
A Nagyszínpadon az ismertebb előadók tartottak edzéseket, a retro aerobik és az alakformáló mellett volt Kangoo, Iron Box és Zumba is, míg az IFBB Fitness Kupa színpadon különböző kategóriákban mérették meg magukat a versenyzők.A Force Now! Cross-Functional Gym standján is pörögtek az események!
120 négyzetméteres standunkon tartottuk az új M-360-as cross-funkcionális állványuk bemutatóját, továbbá jelen voltunk crossfit/ cross-funkcionális eszközeinkkel és olimpiai súlyemelő készleteinkkel.

Az edzések délelőtt 10 órakor kezdődtek és egész nap folyamatosan zajlottak. Az órákat egyszerre jellemezte a jó hangulat és a komoly munka, amit jóleső fáradtság követett.
A közös munka mindig meghozza az eredményét, így történt ebben az esetben is. Standunkon csupa mosolygós, elhivatott embert lehetett látni, akiknek eltökélt szándéka volt, hogy végigcsinálja az edzéseket.

FitBalance 2016 - Hatalmas siker

Szépen pörögtek az órák, ahol az érdeklődők crossfitt jellegű, cross-funkcionális órákon próbálhatták ki erejüket, tesztelhették állóképességüket, kondijukat.

Az eseménydús órákon állványos és medicinlabdás feladatokkal, a kötelek használatával, a „Battle Rope” kötélrázással igencsak belelendültek a résztvevők az edzésbe!
A kötélrázást már több más sportág is átvette, használják a küzdősportot űzők is.
Nem véletlenül!
Számtalan gyakorlat végezhető el ezzel az eszközzel, alapvető lényege, hogy a köteleket valamilyen irányba, egyenletesen kell mozgatnunk, így megmozgatva a törzsizomzatunk nagy részét, ugyanakkor tartani is kell, tehát használata a lábmunkát is megköveteli.
A nagy intenzitású edzésnek köszönhetően kitűnő zsírégető, mindemellett remek állóképesség fejlesztő is.FitBalance 2016 - Hatalmas sikerNem is beszéltünk még a TRX jellegű edzésről, a saját testsúlyos Sling trainingről, ami igazán megmozgatja az izomzatot.
Az óráinkon belül ebbe is belekóstolhattak a standunkhoz látogatók.
A Sling training óriási előnye, hogy akár teljesen kezdők is használhatják, de a gyakorlottabbakat is igen meg tudja mozgatni. Ennek a titka az állítható szögben elvégezhető gyakorlatok sokasága, amely edzésről-edzésre egyre jobb fizikumot eredményez.
Ráadásul az általunk használt sling training eszköz alapvetően abban tér el a TRX-től, hogy itt nem fix a felső bekötési pont, hanem csigás megoldást alkalmazva a mozgás egyenletes izomterhelést tesz lehetővé.


A cross-funkcionális edzéseken résztvevők a különféle függeszkedések és mászások mellett, kipróbálhatták a medicinlabda dobást (a trambulinra), a „Népszava” kalapáccsal kiadhatták magukból a felgyülemlett energiát.

Hatalmas érdeklődés mutatkozott a Magyarországon még kevesek által művelt, de egyre jobban terjedő Street workout edzések iránt.
Csordás Mihály edzőnk jóvoltából azok akik ezen az izgalmas órán részt vettek, teljesen pozitívan nyilatkoztak erről a sportról is. A visszajelzések alapján többségük örömmel jön el a terembe gyakorolni ezt a fantasztikus edzésfajtát. (Az edzéseket kedden és csütörtökön 16:40-kor és 18:50-kor tartjuk).

Az új M-360-as funkcionális – crossfit jellegű edzésekre alkalmas - állványunk körül egy percre sem állt meg az élet, edzőink örömmel válaszoltak a kérdésekre, segítettek a sportolni vágyóknak.


Korábban sokan csak a TV-ben láttak olimpiai súlyemelést.
FitBalance 2016 - Hatalmas sikerMost Szűcs Endre - súlyemelő szakedző - a „Magyar Köztársaság Kiváló Nevelő Edzője” állami kitüntetés birtokosa - a Budapesti Súlyemelő Szövetség elnöke, számos sikeres tanítvány lelkes edzője és két fiatal segítője segítségével a verseny gyakorlatok alapjaival ismerkedtünk.
Nem véletlen, hogy Endre sportolói több országos bajnoki címet szereztek, 200-nál is több országos csúcsot mondhatnak magukénak, továbbá több Európa és Világbajnokságon is sikeresek arattak.
Az a lelkesedés, az a szenvedély amivel mutatta a különböző fogásokat, praktikákat a Vendégeknek, minden edző számára példamutató lehet.

Az olimpiai súlyemelésen részt vevők, többek között a guggolásokat, a felhúzásokat, a kitöréseket és a szakításokat is gyakorolhatták.


Az edzésekről megkérdeztünk néhány résztvevőt:


Nóri: „Már többször voltam FitBalance-on. Tavaly is szemezgettem a Force Now! Konditerem edzéslehetőségeivel, de csak most próbáltam ki. Az elején kicsit „furák” voltak a gyakorlatok, korábban nem csináltam még ilyen fajta edzést, de nagyon tetszett.
Meg is vettem a bérletet a terembe és még kedvezményt is kaptam!”

Péter: „A teremben hallottam, hogy kint lesztek a Fitbalance-on. Kaptam a lehetőségen és edzettem egy jót.”

Attila: „Nem is gondoltam volna, hogy az olimpiai súlyemelés ennyire élvezetes tud lenni. Alig várom a további edzéseket!”

Andrea: „Az interneten már láttam a termet, de itt most először próbáltam ki a crossfit edzést.
Nagyon elfáradtam, de visszatérek! :)”

Kati: „Hát ez iszonyat jóóó volt!”

Beatrix: „Kár, hogy ilyen hangzavar volt, de nyilván ekkora rendezvényen kell a hang. Egyszerűen remek volt az edzés: 5*”Tekints meg a FitBalance-on készült képeket, érdemes! :) Kattints!

Nem tudtál eljönni a FitBalance-ra?

Ne csüggedj!
Szeretettel várunk professzionálisan felszerelt edzőtermünkben!

Gyere és jelentkezz be most a gym@forcenow.hu e-mailen, vagy a +36 1 789 5396-es telefonszámon!

Elérhetőségeinket ITT, aktuális órarendünket pedig ITT találod!

Csatlakozz FaceBook oldalainkhoz, hogy értesülhess a legújabb hírekről, aktualitásokról!
Lájkolj minket!

A konditermünket, a Force Now! Cross-Functional Gym-et a www.facebook.com/forcenow.hu odalon, míg az otthoni és termi fitnesz termékeket és kondigépeket forgalmazó szaküzletünket a www.facebook.com/megafit.hu oldalon találod meg.


Kérünk, tekintsd meg rövid videónkat a rendezvényről: