Force Now!
Cross-Functional Gym

Ninja Warrior felkészítő edzés

Ninja Warrior felkészítő edzés


A világszerte népszerű, Amerikában már évtizedes múlttal rendelkező Ninja Warrior tv-show, vagyis inkább a mögötte álló, igen magas szintű sportteljesítmény a mozgáskultúra új távlatait nyitotta meg. Persze tv-ben látható show, a teljesítménnyel egyáltalán nem összefüggő csillogás, a lángcsóvák, medencék, stb... csak a jéghegy csúcsát jelentik, ez “A” show-business.
Azonban az eredeti szándéktól szinte függetlenül (vagy éppen azért, mert a tv-ben látva fiatalok százezrei akartak ilyet csinálni) a Ninja Obstacle Training, azaz Nindzsa Akadályedzés mára szinte már önálló sportággá nőtte ki magát. És ezt a rendkívül összetett gyakorlatokból, mozgássorokból álló sportot a mindennapokban edzőtermekben gyakorolják a jövendő versenyzők, vagy akik el szeretnék sajátítani egyes elemeit. (Logikus: nem áll rendelkezésre a tv-show külsőségeinek megfelelő Ninja Warrior pálya, azokat csak a forgatás néhány napjára állítják fel...)

Főleg Amerikában, de világszerte is egyre inkább speciális, erre kialakított felszereltségű edzőtermek százaiban rengetegen gyakorolnak különböző szinteken. A National Ninja League például rendszeresen rendez versenyeket, ahol kiválasztódnak azok, akik majd akár a nagydöntőbe is eljuthatnak.
Persze nem akármilyen edzőterem alkalmas erre, főleg nem a szokványos, testépítő-aerobik jellegűek.


Mik egy ideális nindzsa edzőterem jellemzői?

  • biztonságos körülmények
  • nagy belmagasság (6m+) szükséges
  • kialakított nindzsa akadályok, pl. Jumping Spider, Salmon Ladder, Floating Doors, Wharped Wall, Peg-board, stb... (sajnos a lehetséges variációk száma a végtelenhez tendál...)
  • minél több parkour, free running jellegű elem legyen végezhető
  • falmászó, sziklamászó jellegű gyakorlatokra legyen alkalmas
  • “trambulin park” (na ez sajnos nálunk nem fér el...)
  • legyenek jó edzők
  • legyen olyan felszereltség, amely szükség esetén az erőt, állóképességet képes fejleszteni

Őszinte szó: A Force Now! Cross-Functional Gym SEM az ideális nindzsa edzőterem, főként helykorlátok miatt. De tudomásunk szerint nem igen van más edzőterem hazánkban, amely EZT a felszereltséget elérné.
Nagy belmagasságú termünkben kb. 15 nindzsa akadály már kialakításra került, ezekkel-ezeken hosszú ideig lehet edzeni, és mi közben folyamatosan új akadályokat alakítunk ki. Ezekből számos Ninja Warrior edzésre alkalmas pálya hozható létre, amelyek lehetővé teszik az alapos felkészülést. Még a teremben űzhető parkour-free running jellegű gyakorlatok száma is végtelen nagy, de azért ezekből is fogunk tudni 8-10 elemet beiktatni edzéseinkbe, ahogyan falmászó felület is kialakításra kerül a közeljövőben.
Nagy erősségünk a funkcionális erő fejlesztésére alkalmas felépítésünk. A kezdő Ninja Warrior-ok számára biztosan szükséges erőnléti és street workout edzéseinket hazánk talán legjobban felszerelt cross-funkcionális felszereltségével biztosítjuk.
Edzőink a hazai street-workout nagyágyúi, a Bartendaz - csapat tagjai, amely sportág számos ponton kapcsolódik a Ninja Warrior kihívásaihoz.

Összességében elmondhatjuk, hogy a hazai piacon egyedülálló lehetőségink vannak, akik nálunk edzenek, számos olyan kihívással tudnak szembesülni, amelyekhez hasonlóval a következő években esetleg a tv-show válogatóján is szembesülhetnek. A legjobbak egy-két év múlva akár a képernyőn is bemutathatják tudásukat.

Ha pedig valaki nem erre tör, akkor is egy kiváló, testi és lelki erőt, ügyességet, erőt, koncentrációt fejlesztő edzésen vehet részt.


Edzőtermünkben NEM a tv-adásban látott akadályok vannak, hanem jellegükben azokhoz hasonlóak, körülbelül 15 különböző elemet lehet igénybe venni.
Fontos, hogy ezek nem "pálya" jelleggel vannak elhelyezve, tehát a cél nem egyik akadályról a másikra haladás. Nálunk EDZÉS, FELKÉSZÜLÉS, ERŐSÍTÉS folyik, egy-egy akadályt kipróbálnak a versenyzők, többször végrehajtják, majd ugyanezt egy másik akadályon is.

Ugyanakkor talán elmondhatjuk, hogy hazánkban egyedülálló "nindzsa" felszereltséget nyújtunk, számos NW-döntős, elődöntős versenyző jár hozzánk edzeni. Ezen kívül az általuk szervezett Hungarian Ninja Fan Club több saját versenyét is nálunk tartotta már.

További információt, videókat Facebook oldalunkon vagy You Tube csatornánkon találnak.ÓRAREND

Jelentkezz be most, várunk Téged is Ninja Warrior edzésünkre mihamarabb!
+36-1-789-5396

Force Now!
Cross-Functional Gym

Ninja Warrior verseny

Ninja Warrior verseny


Tegnap nindzsák versenyeztek nálunk!


November 12-én a Force Now! Cross-Functional Gym adott otthont a Hungarian Ninja Challenge (korábbi nevén: Ninja Warrior Hungary Fan Club) által szervezett nindzsa-versenynek.
Kiváló hangulatban zajlott az esemény, 65 budapesti és vidéki nindzsa jelölt indult a versenyen, sokan közülük a TV2 által sugárzott Ninja Warrior show középdöntőjébe jutott versenyzők, akik közül néhányan a végső győzelemre is esélyesek lehetnek.
A három fordulóban lebonyolított verseny pályáit maguk rendezték be a Force Now! Gym által biztosított eszközökkel és akadályokkal.Tíz órakor kezdődött a verseny, minden gördülékenyen, szervezetten haladt a Fan Club szervezői, Fenyvesi Gábor (Fenya) és Tóth Arnold kiváló szervezésének és moderálásának köszönhetően. A srácok hangosan biztatták egymást, a biztatásból a legprofibbak ugyanúgy kaptak, mint a tudásukat még csiszolgatók. Egy-egy szép mozdulat, vagy nagy mentés hangos ovációt váltott ki, a tervezettnél hamarabb földet ért társakat pedig vigasztalták, megbeszélték a bukást okozó apró nüanszokat.


A verseny dobogósai:

1. helyezett - Strommer Soma
2. helyezett - Buzás Gábor
3. helyezett - Bakos Bence

A legeredményesebb női versenyző: Imrei Kata


Számukra a Force Now! terembérleteket adtunk jutalmul, illetve az első 10 helyezett Force Now! pólókat kapott ajándékba. A Trec Nutrition is díjazta a dobogósokat, tőlük táplálék kiegészítőket kaptak.

Talán nem szerénytelenség, ha elmondjuk, hogy a nindzsáknak nagyon tetszett a Force Now! Cross-Functional Gym hazánkban talán egyedülálló felszereltsége, és különösen a Ninja Warrior versenyre való felkészülésre való alkalmassága, a kialakított akadályok mennyisége és minősége. Sokat dolgoztunk ezen, ezért nagy örömet okozott, hogy az arra leginkább hivatottak adtak ilyen kivétel nélkül pozitív visszajelzést.

Rövidesen újabb versenyt rendezünk, várunk minden érdeklődőt.


Gyere és jelentkezz be most!
Várunk!
+36 (1) 789-5396
ÓRAREND